Lokály
Husy se prolétnou všemi Lokály, a to od 10. do 12. listopadu. Co čekat? Klasiku, kterou máte rádi. Pečená husí stehna, zelí, knedlíky i lokše. Pokud se chcete husou nadlábnout od začátku do konce, dejte si jako předkrm husí paštiku nebo tradiční kaldoun. Nabídku jednotlivých Lokálů najdete na stránkách lokal.ambi.cz. Rezervujte si svou porci předem!
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Kuchyň
V Kuchyni na Hradě letos pojali svatomartinské hody opravdu velkolepě, takže si tu můžete dopřát rovnou čtyřchodovou hostinu. Husí paštika a játra jako předkrm, pečené husí prso se zelím a lívance jako dezert – co tomu říkáte? Místo v termínu 8.–15. listopadu si zajistěte tady.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Café Savoy
Kuchaři z Café Savoy nezůstávají na svatého Martina pozadu a servírují sváteční menu v podobě kaldounu, pečené husy a svatomartinského koláčku. Pozor, husy jsou tu k mání pouze o víkendu 11.–12. listopadu. Rezervujte si stůl na webu!
Kantýna
Od úterý 7. do soboty 12. listopadu se nad výdejním pultem v Kantýně prolétnou husy, respektive speciality z nich. A co vás čeká? Nechte se překvapit! Jedno ale prozradíme už teď – vezměte si oblečení volnější v pase, protože slovo „hody“ má v Kantýně opravdu velkou váhu!
Čestr
Máte rádi klasiku, ale s chutí zkoušíte i neotřelé věci? Tak pro vás je svatomartinské menu v Čestru jako stvořené. Kromě tradiční pečené husy tady totiž coby předkrm ochutnáte konfitované husí žaludky a srdíčka. V Čestru se na vás těší o víkendu 10.–12. listopadu. Porce si zamluvte zde.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Pastacaffé
Husí smršť na vás chystají i italské koncepty Ambiente. Konfitované husí stehno je jisté, ovšem ještě před ním v Pastacaffé servírují předkrmové lívance s husím masem a kaldoun. A sladká tečka? Vynikající makovec! Místa si zajistěte na webu Pastacaffé.

Právě díky nim získaly hospody svůj věhlas a s chutí i respektem za nimi chodí „na jedno“ i profíci. V Praze působí takových person hned několik!