Petr Tichý z hospody U Zlatého tygra
„K Tygrovi chodím za Petrem,“ konstatuje výčepní Ambiente Tomáš Krčmář. A rozhodně není sám! Petr Tichý je doslova ikonou hospody U Zlatého tygra. Je to svéráz, málokoho si pustí k tělu, ale pivo čepuje jedna báseň. A dokonce má i specifický grif, kterého si každý výčepní hned všimne – půllitr nejprve obkrouží pěnou a teprve pak se pustí do čepování.
Tomáš Hrnčíř z Lokálu U Bílé kuželky
Maestro, kterého zmíní snad každý výčepák z Ambiente, když se zeptáte, od koho se učil nebo kdo ho inspiroval. Tomáš je mistrem republiky v čepování piva a otevíral už dva Lokály – Dlouhou a Kuželku. V té ho můžete potkat za výčepem dodnes.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Lukáš Vitásek z restaurace Na Hradčanské
Švejk za výčepem? Zřejmě nejvíc ho připomíná Lukáš Vitásek, vítěz soutěže Master Bartender z roku 2015. Tomáš Krčmář o něm říká: „Má dokonalou techniku, jeho čepování je jako symfonie. Mezi pražskými výčepními je velmi vážený.“
Bohouš Kundrt z Jelínkovy pivnice (U Jelínků)
Výčepní legenda Plzeňského Prazdroje má kromě excelentní techniky čepování taky vytříbené poznávací znamení – natočený knírek, díky kterému si ho rozhodně s nikým nespletete. Začínal U Zlatého tygra, pak se přesunul k Jelínkům a už tady zůstal. Pivo tu čepuje více než třicet let!
Tomáš Babica z restaurace U Pinkasů
Poznáte ho podle šátku kolem krku a vestičky – svůj výčepácký „mundúr“ v podstatě nesundává. Tenhle chlapík je skutečná legenda, takto titulovaná přímo od Plzeňského Prazdroje!
Igor Kolivoško z restaurace U Červeného jelena
Držitel slovenského titulu Master Bartender má zástěru posetou desítkami odznáčků a visí na kšandách se vzorem pivních půllitrů. Mezi výčepními je to známá persona, která si svou slávu nezískala jen netradiční uniformou, ale hlavně precizně zvládnutou technikou čepování.
Filip Vokatý z hospody U Černého vola
„Vůl“ na Loretánském náměstí je legenda sám o sobě. Ovšem pozor, přestože je to velmi stará hospoda, při péči o pivo se tu řídí nejnovějšími trendy. A to zásluhou výčepního Filipa Vokatého, kterého si štamgasti možná pamatují z placu. „Poté, co se tenhle vtipný svéráz postavil za výčep, kvalita piva šla jednoznačně nahoru,“ říká uznale výčepní Lucie Janečková. Stejně svérázná je i hodina, od které tady dostanete pivo – Vůl otevírá už v deset ráno!
Tereza Pospíšilová z Pultu
Mezi legendami musíme zmínit také kralující vítězku Zlaté pípy, soutěže výčepních z Ambiente. Terka, kterou jistě mnozí z vás dřív potkávali v Lokálu Hamburk, se v Pultu stará nejen o pivo, ale o chod celého podniku. Stavte se ji pozdravit – a rovnou si pohlaďte Zlatou pípu, která se tu skví na výčepu.
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Herečka Antonie Formanová to vzala zgruntu! Prozradila nám více než 30 tipů, jak si zpříjemnit den i večer v Praze.