facebook
instagram

Italská klasika jinak. Jak připravit carpaccio se žampiony z Pizzy Nuova?

18. prosince 2019
Foto: Vojtěch Tesárek
Syrové plátky žampionů a hovězí maso? Přesvědčte se, že právě tohle je nejlahodnější kombinace, a zkuste carpaccio podle kuchařů z Pizzy Nuova. Plochou paličku do ruky, a jdeme na to!

Pizza Nuova: Ta nejlepší v Česku

Pizza Nuova je 27. nejlepší pizza v Evropě a 1. v Česku podle 50 Top Pizza. Přijďte ochutnat neapolskou pizzu, ale i domácí těstoviny, dezerty nebo rovnou celou degustaci.
Rezervujte si místo

Na 4 porce potřebujete:

  • 320 g malého ořechu
  • houbový olej
  • lanýžový olej
  • maldonská sůl
  • celý pepř
  • 120 syrových žampionů, nakrájených na tenké plátky
  • hrst lístků hladkolisté petržele
  • kapary z medvědího česneku (můžete použít i klasické)

Postup:

  1. Vyndejte maso z lednice a hned ho krájejte na tenké plátky.
  2. Jednotlivé plátky vložte mezi dva pečicí papíry. Plochou paličkou maso opatrně rozklepejte do stran tak, aby pokrylo celý talíř.
  3. Přendejte na talíř, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Decentně pokapejte houbovým a lanýžovým olejem. Oleje jsou velmi aromatické, proto stačí opravdu jen pár kapiček.Ozdobte plátky žampionů, lístky petržele a na závěr přidejte několik kuliček kaparů.

Další čtení o Pizze Nuova

Baví vás čtení o italské kuchyni? Ponořte se do receptů a rozhovorů z restaurace Pizza Nuova, kde se servíruje 27. nejlepší pizza v Evropě.
Buon appetito
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme