facebook
instagram

Svatba v Našem mase

8. září 2017
Foto: Honza Zima
Speciální otevírací doba pro speciální příležitost. Včera od 10:30 do 12:00 se v Našem mase odehrával zřejmě první svatební obřad v řeznictví. Jsou to tři roky, co si Jirka Devát přišel pro maso, a odnesl si odsud v první fázi vysoký roštěnec a nakonec i prodávající Martinu. Svatebními hosty byli zaměstnanci obchodu a oddávající se jmenoval Burgr.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Zní to jako řeznická pohádka křížená s Pretty Woman. „Do řeznictví poslal ženicha jeho tatínek. Jednou večer mu u grilu převykládal rozhovor s Fandou Kšánou a říkal, že by měl do Dlouhé zajít. Trvalo dva týdny, než Jirka poslechl,“ začíná vyprávět oddávající.

V pátek 27. června 2014 se Jirka postavil do fronty a kromě masa se mu zalíbila i štíhlounká Martina Němcová, něžná víla v partě řezníků. „Byl to osud, že Martina, původně zaměstnankyně konzultační firmy, neodpověděla na inzerát zelinářství, ale Našeho masa. A že Jirkův tatínek naléhal, aby si šel nakoupit právě tam,“ zamýšlí se oddávající. Křehká dívka v řeznické zástěře tenkrát dala Jirkovi spolu s masem i svoje srdce, byť nevědomky.

„Tři týdny po prvním setkání slavila Martina svátek a Jirka si řekl, že jí přinese kytku. Osud tomu chtěl a u pokladny ho zase obsluhovala Martina. I když kdo ví, kolik lidí v řadě pustil před sebe, aby na něj vyšla právě ona,“ pokračuje s úsměvem oddávající. Květinu schovával Jirka nervózně v tašce a odvahu mu dodal až kelímek škvarků, který mu Martina dala při placení jako dárek. „Všechno nejlepší k svátku“ a útěk z obchodu – ruka byla v rukávě.

„Od zasnoubení jsem věděla, že svatba bude v Našem mase.“

„Výročí pojmenovali podle prvního nákupu jako Svátek vysokého roštěnce,“ prozrazuje Fanda Kšána, bývalý šéf a zároveň Martinin svědek. A svůj velký den naplánovali tam, kde to všechno začalo. Láska Martiny a Jirky zastavila v 10:30 jak běžný provoz v Našem mase, tak řadu kolemjdoucích, kteří v pasáži dostali svatební uheráčky. „Žádné koláčky! Mažeme chlebíky s uherákem a jednohubky se sádlem a cibulí,“ poznamenává Fanda.

Oltář ze dvou stolků, rozlité panáky a uvolněná komorní atmosféra – velkému štěstí stačilo jen pár metrů čtverečních, a po půl dvanácté už se za řeznickým pultem s roštěncem v ruce fotili manželé Devátovi. Vstup do nové životní etapy doprovázel chleba z Esky se solí a slivovička; kvůli restauračním podmínkám na zem místo talíře upustili stříbrný podnos. „Svatební kytici přes otevřený pult házet nemůžeme. Co by tomu řekla veterina?“ smál se jeden z řezníků.

Svatební menu od řezníka

Martina i Jirka milují (Naše) maso, a tak byla volba svatebního menu čistě řeznickou otázkou. Kromě zmíněných „svatebních koláčků“ se na talíře krájela tlačenka, klobáska a další uzeniny. Ve dvanáct se znovu otevřelo a nejbližším svatebčanům se začala servírovat polévka uvařená v Lokálu Dlouhá, kterou si vychutnali obklopeni postupně přicházejícími návštěvníky. Hlavním bodem svatební hostiny byla večeře od řezníka.

Přejeme novomanželům, aby jejich společná cesta byla i dál plná šťastných náhod – a stejně snadná a pohodová jako přechod do vedlejší Bokovky, kde oslava pokračovala.

Online řeznictví

Maso, uzeniny, pečivo, hotová jídla i dárky – to vše nakoupíte na e-shopu Našeho masa. Stačí kliknout a objednat. Rozvážíme v Praze a okolí.
Tudy do e-shopu
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme