Co jsme servírovali v Ambiente v červenci? Kávový pop-up, besedu s michelinským šéfkuchařem i rekonstrukce

Finca Gascón & pop-up v Esce
Červenec odstartoval nejen pro milovníky kávy pop-upovou akcí Finca Gascón v karlínské Esce. Návštěvníci měli jedinečnou možnost ochutnat dvě soutěžní kávy z guatemalské farmy Finca Gascón, kterou parta lidí z Ambiente a Nordbeans společně navštívila letos v březnu.
Za barem se objevili farmář Felipe Contreras, hlavní barista Ambiente Ondřej Štökl, baristka Esky Eliška Syrovátková a Jakub Smolka z pražírny Nordbeans, který s těmito kávami zvítězil v soutěži Barista roku 2025. Ochutnávalo se espresso ze zrn Hybrid Washed Geisha a cappuccino připravené z kávy Kombucha Natural Pacamara.
Kávová výprava do Ženevy
Po pop-upu Finca Gascón se kolegové z Ambiente vydali do Ženevy. Cílem byl největší evropský kávový veletrh a poznávání celosvětové i švýcarské kávové kultury. Tým se zaměřil na nové technologie pro pražení a přípravu kávy a sledoval mistrovství světa ve čtyřech disciplínách: Latte Art, Coffee in Good Spirits, Cup Tasters a Cezve/Ibrik.
Jan Hartwig poprvé na besedě v Praze
Významnou událostí byla první pražská beseda s Janem Hartwigem, jedním z nejrespektovanějších evropských šéfkuchařů, zakladatelem mnichovské restaurace JAN a držitelem tří michelinských hvězd. V pondělí 21. července v kině Evald nabídl vhled do myšlení kuchaře, který formuje moderní evropskou gastronomii. Těšte se na rozhovor!
Letní novinky v Burger Service
Burger Service přišel s letními novinkami. Představil nový Smash Deluxe plný italských chutí, který je k dostání v Revoluční ulici i na burgerservicedomu.cz. Kromě toho vylepšil své oblíbené ASAPy na smash burgery s větším podílem hovězího z čestru ve variantách Double Cheese, Double Spicy Bacon a Triple Cheese.
Benefiční koncert Support your lokál deejays
Ambiente se opět zapojilo do charitativních akcí. Šestý ročník benefičního koncertu Support your lokál deejays se konal v sobotu 26. července v plzeňském Lokálu Pod Divadlem. Letos se pomáhalo Kátě a Toníkovi, pětiletému chlapci s poruchou autistického spektra a řadou chronických zdravotních problémů. Vybralo se krásných 150 tisíc korun! Během dne zahrálo před Lokálem několik DJs, pilo se, tančilo a proběhla i dražba.
Výprava Café Savoy do Londýna
Manažerský tým Café Savoy v čele s generálním manažerem Ogym Vlahovem se vydal na inspirativní cestu do Londýna. Cílem bylo okusit na vlastní kůži styl servisu, atmosféru a přístup k hostům v tamních podnicích, jelikož „některé věci se nedají předat slovy ani fotografiemi. Nejlepší je zažít je naživo!“. Cesta posloužila i jako teambuilding během rekonstrukce restaurace.
Kolik Lokálů znáš, tolikrát jsi pivařem
A teď za to můžete získat oficiální titul: Hvězda Lokálů. Navštivte všech devět Lokálů, posbírejte devět razítek do průkazu poutníka a dostanete za to odznáček z naší limitované edice. Na čase nesejde – putovat můžete klidně rok, nebo to zvládnout za jediný víkend. Stačí říct obsluze, že chcete průkaz, a cesta může začít!
Mangová limonáda v klubu Ambiente
V klubu Ambiente se po celý červenec servírovala osvěžující mangová limonáda – exotická, ledová a perfektní do letních dnů.
Co dalšího se u nás dělo?
- Letenská Eska má před vchodem nově kiosek. Umožňuje objednat a zaplatit dobroty přímo u vchodu, takže nemusíte čekat ve frontě uvnitř. Během chvíle vám obsluha nákup nachystá, vy si ho jen vyzvednete a hurá domů!
- Bokovka se na začátku měsíce vydala na svou červencovou štaci do Karlových Varů. Na filmovém festivalu servírovala spoustu vína a jídla z grilu.
- V Brně se Lokál U Caipla a sousední Bar, který neexistuje spojily, aby odšpuntovaly novou éru hudebních večerů v Kozí ulici. Každý druhý čtvrtek rozproudí večerní zábavu akustická dvojka Jaro Dolník a Zuzana Němečková aka J&Z band.
- V červenci proběhly hned tři důležité rekonstrukce, které na několik dní omezily provoz v cukrárně Myšák, v Café Savoy a Pastacaffé. Přijďte se na vlastní oči podívat, co se změnilo.
- K sedmým narozeninám si Kuchyň nadělila pivo – SEDM. Tento svrchně kvašený pale ale má plné tělo, příjemnou hořkost a lehký letní charakter. Vařili jsme ho ze čtyř druhů chmele, které mu dodávají hořkost i ovocné tóny s nádechem lékořice a anýzu.
- U Dvou kohoutů se slavilo páté výročí kooperačních várek Budějovického Budvaru. Bylo naraženo pět speciálních piv, která Budvar uvařil ve spolupráci s vybranými pivovary.
- Léto vtrhlo do Café Savoy s menu plným sezonních chutí. Na výběr jsou drobné chuťovky, speciality i ovocné dezerty. Každý si najde to své.
- Celý červenec jsme v mnoha podnicích odměňovali školáky základních škol a gymnázií hlavním jídlem nebo dezertem zdarma. Doufáme, že jste si u nás pochutnali!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.