facebook
instagram

Co jsme servírovali v Ambiente v červenci? Kávový pop-up, besedu s michelinským šéfkuchařem i rekonstrukce

31. července 2025
Ilustrace: Šimon Marek
Červenec v Ambiente byl plný lahodných chutí, inspirativních setkání a důležitých událostí. Od pop-upů s výběrovou kávou přes charitativní akce až po gastronomické workshopy – pojďte se podívat, co všechno se dělo.

Vítejte v Ambiente

Už 30 let tvoříme místa, kde se dobře jí a ještě lépe tráví čas. V našich restauracích potkáte lidi, kteří věří, že skvělý gastronomický zážitek dělají nejen kvalitní suroviny, ale hlavně nadšení a radost.
Přijďte se podívat

Finca Gascón & pop-up v Esce

Červenec odstartoval nejen pro milovníky kávy pop-upovou akcí Finca Gascón v karlínské Esce. Návštěvníci měli jedinečnou možnost ochutnat dvě soutěžní kávy z guatemalské farmy Finca Gascón, kterou parta lidí z Ambiente a Nordbeans společně navštívila letos v březnu

Za barem se objevili farmář Felipe Contreras, hlavní barista Ambiente Ondřej Štökl, baristka Esky Eliška Syrovátková a Jakub Smolka z pražírny Nordbeans, který s těmito kávami zvítězil v soutěži Barista roku 2025. Ochutnávalo se espresso ze zrn Hybrid Washed Geisha a cappuccino připravené z kávy Kombucha Natural Pacamara

Kávová výprava do Ženevy

Po pop-upu Finca Gascón se kolegové z Ambiente vydali do Ženevy. Cílem byl největší evropský kávový veletrh a poznávání celosvětové i švýcarské kávové kultury. Tým se zaměřil na nové technologie pro pražení a přípravu kávy a sledoval mistrovství světa ve čtyřech disciplínách: Latte Art, Coffee in Good Spirits, Cup Tasters a Cezve/Ibrik.

Jan Hartwig poprvé na besedě v Praze

Významnou událostí byla první pražská beseda s Janem Hartwigem, jedním z nejrespektovanějších evropských šéfkuchařů, zakladatelem mnichovské restaurace JAN a držitelem tří michelinských hvězd. V pondělí 21. července v kině Evald nabídl vhled do myšlení kuchaře, který formuje moderní evropskou gastronomii. Těšte se na rozhovor! 

Letní novinky v Burger Service

Burger Service přišel s letními novinkami. Představil nový Smash Deluxe plný italských chutí, který je k dostání v Revoluční ulici i na burgerservicedomu.cz. Kromě toho vylepšil své oblíbené ASAPy na smash burgery s větším podílem hovězího z čestru ve variantách Double Cheese, Double Spicy Bacon a Triple Cheese.

Benefiční koncert Support your lokál deejays

Ambiente se opět zapojilo do charitativních akcí. Šestý ročník benefičního koncertu Support your lokál deejays se konal v sobotu 26. července v plzeňském Lokálu Pod Divadlem. Letos se pomáhalo Kátě a Toníkovi, pětiletému chlapci s poruchou autistického spektra a řadou chronických zdravotních problémů. Vybralo se krásných 150 tisíc korun! Během dne zahrálo před Lokálem několik DJs, pilo se, tančilo a proběhla i dražba.

View post on Instagram
 

Výprava Café Savoy do Londýna

Manažerský tým Café Savoy v čele s generálním manažerem Ogym Vlahovem se vydal na inspirativní cestu do Londýna. Cílem bylo okusit na vlastní kůži styl servisu, atmosféru a přístup k hostům v tamních podnicích, jelikož „některé věci se nedají předat slovy ani fotografiemi. Nejlepší je zažít je naživo!“. Cesta posloužila i jako teambuilding během rekonstrukce restaurace.

Kolik Lokálů znáš, tolikrát jsi pivařem

A teď za to můžete získat oficiální titul: Hvězda Lokálů. Navštivte všech devět Lokálů, posbírejte devět razítek do průkazu poutníka a dostanete za to odznáček z naší limitované edice. Na čase nesejde – putovat můžete klidně rok, nebo to zvládnout za jediný víkend. Stačí říct obsluze, že chcete průkaz, a cesta může začít!

Mangová limonáda v klubu Ambiente

V klubu Ambiente se po celý červenec servírovala osvěžující mangová limonáda – exotická, ledová a perfektní do letních dnů.

Co dalšího se u nás dělo?

  • Letenská Eska má před vchodem nově kiosek. Umožňuje objednat a zaplatit dobroty přímo u vchodu, takže nemusíte čekat ve frontě uvnitř. Během chvíle vám obsluha nákup nachystá, vy si ho jen vyzvednete a hurá domů!
  • Bokovka se na začátku měsíce vydala na svou červencovou štaci do Karlových Varů. Na filmovém festivalu servírovala spoustu vína a jídla z grilu. 
  • V Brně se Lokál U Caipla a sousední Bar, který neexistuje spojily, aby odšpuntovaly novou éru hudebních večerů v Kozí ulici. Každý druhý čtvrtek rozproudí večerní zábavu akustická dvojka Jaro Dolník a Zuzana Němečková aka J&Z band.
  • V červenci proběhly hned tři důležité rekonstrukce, které na několik dní omezily provoz v cukrárně Myšák, v Café Savoy a Pastacaffé. Přijďte se na vlastní oči podívat, co se změnilo.
  • K sedmým narozeninám si Kuchyň nadělila pivo – SEDM. Tento svrchně kvašený pale ale má plné tělo, příjemnou hořkost a lehký letní charakter. Vařili jsme ho ze čtyř druhů chmele, které mu dodávají hořkost i ovocné tóny s nádechem lékořice a anýzu. 
  • U Dvou kohoutů se slavilo páté výročí kooperačních várek Budějovického Budvaru. Bylo naraženo pět speciálních piv, která Budvar uvařil ve spolupráci s vybranými pivovary.
  • Léto vtrhlo do Café Savoy s menu plným sezonních chutí. Na výběr jsou drobné chuťovky, speciality i ovocné dezerty. Každý si najde to své.
  • Celý červenec jsme v mnoha podnicích odměňovali školáky základních škol a gymnázií hlavním jídlem nebo dezertem zdarma. Doufáme, že jste si u nás pochutnali! 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme