facebook
instagram

Nově otevřeno v Praze. Pizza s chutí diskotéky a nový automat Matuška

25. září 2025
Ilustrace: Tomáš Javůrek
Okurková sezóna – ta v gastronomii rozhodně tohle léto neplatila. Tedy alespoň co se otevírání nových podniků týče. Zatímco jeden velký příběh na Jungmannově náměstí skončil, v Bubenči přibyla velká pizza pec a jedno malé nakladatelství a na druhém břehu Vltavy jsou novinky na každém rohu.

Vítejte v Ambiente

Už 30 let tvoříme místa, kde se dobře jí a ještě lépe tráví čas. V našich restauracích potkáte lidi, kteří věří, že skvělý gastronomický zážitek dělají nejen kvalitní suroviny, ale hlavně nadšení a radost.
Přijďte se podívat

Nováčci ve vaší čtvrti 

Zatímco se Praha rozloučila s Goodlokem a z útulného Hrnečku se stalo hans by solo (a prakticky se nic nezměnilo), snad ve všech pražských čtvrtích přibyly nové podniky.

  • Na pražských Vinohradech otevřel Kolektor sesterský podnik a pojmenoval ho Blumery – je ideálním místem na pracovní schůzku nebo práci na počítači. 
  • Na adrese, kde dříve stálo bistro Mi I'm si dnes opět dáte dáte pálivé nudle a čínskou fúzi ve Float.
  • V bistru bbred podávají vydatné sendviče.
  • V Hoxton Fried Chicken křupavé smažené kuře.
  • Na náměstí Jiřího z Poděbrad přibude automat Matuška

…a ještě se můžete těšit, že ve čtvrti brzy přibude podnik ōda – otevře ho sympatický pár, který se potkal ve Fieldu

  • Na Praze 6 můžete posedět u vína, kávy, pečiva a s nově pořízenou knížkou v ruce v bistru Aftertaste.
  • Zajít tam můžete před nebo po tom, co si dáte pizzu (a nasajete atmosféru disca) v Diskotéka Pizza v Jaselské 6.
  • Nebo si zajděte na burger v Burger Bliss
  • Father’s Coffee Roastery otevřeli v Bubenči showroom, kam se můžete stavit pro balíček kávy
  • A na oběd v centru Prahy je tu nově Bistro XL. 

P.S. Fermentované i freshované produkty z Goodlok si můžete i nadále pořídit online, jejich „laboratoř“ jede na plné obrátky. 

Pop-upy a degustace

Září je takový malý leden, a nejen proto je potřeba si ho zpříjemnit. Co třeba skleničkou (nebo několika) na degustaci Rendez–vin ve vinotéce Vin de Marie, sedmichodovým menu na říjnovém pop-upu Zkouška sirén v UMu na Národní nebo se přijďte v listopadu radovat na narozeniny bistra s pekárnou Eska – datum najdete už brzy na jejich sítích. 

Jídlo a pití do uší 

Nejen jídlem živ je člověk – ale taky poslechem a četbou. Z podcastů doporučujeme třeba nové kávové díly z pražírny Candycane a prázdninové výlety Velké žranice od Lukáše Hejlíka.

O zdravém vztahu k jídlu vypráví pořad Českého rozhlasu Jezte, ať vám to sluší, ve Věcech mluvila o přístupu k vaření a práci kreativní šéfkuchařky Jana Jelič. Příběhy surovin a jídel i s historickým kontextem přináší podcast Gastropod a vědecky se na jídlo dívá podcast od Institutu moderní výživy. Nebo se zaposlouchejte do některého z rozhovorů s Cukrfree.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme