Nově otevřeno v Praze. Pizza s chutí diskotéky a nový automat Matuška

Nováčci ve vaší čtvrti
Zatímco se Praha rozloučila s Goodlokem a z útulného Hrnečku se stalo hans by solo (a prakticky se nic nezměnilo), snad ve všech pražských čtvrtích přibyly nové podniky.
- Na pražských Vinohradech otevřel Kolektor sesterský podnik a pojmenoval ho Blumery – je ideálním místem na pracovní schůzku nebo práci na počítači.
- Na adrese, kde dříve stálo bistro Mi I'm si dnes opět dáte dáte pálivé nudle a čínskou fúzi ve Float.
- V bistru bbred podávají vydatné sendviče.
- V Hoxton Fried Chicken křupavé smažené kuře.
- Na náměstí Jiřího z Poděbrad přibude automat Matuška
…a ještě se můžete těšit, že ve čtvrti brzy přibude podnik ōda – otevře ho sympatický pár, který se potkal ve Fieldu.
- Na Praze 6 můžete posedět u vína, kávy, pečiva a s nově pořízenou knížkou v ruce v bistru Aftertaste.
- Zajít tam můžete před nebo po tom, co si dáte pizzu (a nasajete atmosféru disca) v Diskotéka Pizza v Jaselské 6.
- Nebo si zajděte na burger v Burger Bliss.
- Father’s Coffee Roastery otevřeli v Bubenči showroom, kam se můžete stavit pro balíček kávy.
- A na oběd v centru Prahy je tu nově Bistro XL.
P.S. Fermentované i freshované produkty z Goodlok si můžete i nadále pořídit online, jejich „laboratoř“ jede na plné obrátky.
Pop-upy a degustace
Září je takový malý leden, a nejen proto je potřeba si ho zpříjemnit. Co třeba skleničkou (nebo několika) na degustaci Rendez–vin ve vinotéce Vin de Marie, sedmichodovým menu na říjnovém pop-upu Zkouška sirén v UMu na Národní nebo se přijďte v listopadu radovat na narozeniny bistra s pekárnou Eska – datum najdete už brzy na jejich sítích.
Jídlo a pití do uší
Nejen jídlem živ je člověk – ale taky poslechem a četbou. Z podcastů doporučujeme třeba nové kávové díly z pražírny Candycane a prázdninové výlety Velké žranice od Lukáše Hejlíka.
O zdravém vztahu k jídlu vypráví pořad Českého rozhlasu Jezte, ať vám to sluší, ve Věcech mluvila o přístupu k vaření a práci kreativní šéfkuchařky Jana Jelič. Příběhy surovin a jídel i s historickým kontextem přináší podcast Gastropod a vědecky se na jídlo dívá podcast od Institutu moderní výživy. Nebo se zaposlouchejte do některého z rozhovorů s Cukrfree.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.