Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuŘíjen v kuchyni: šípková a křenová omáčka, bramboráky a zavařeniny na zimuStředoevropská kuchyně
Teorie, tipy a trikyJak upravit houby jako šéfkuchař? Marinujte, kvaste, glazujte, experimentujte!Houbový speciál aneb Co všechno se dá připravit z jednoho košíku hub. Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.caretcaret
Teorie, tipy a trikyJak upravit houby jako šéfkuchař? Marinujte, kvaste, glazujte, experimentujte!Houbový speciál aneb Co všechno se dá připravit z jednoho košíku hub.
Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?
ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?
Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaZvěřina v kuchyních: Jak ji připravují profesionálové?Jak se připravuje zvěřina v restauracích, kde se potkává tradice a moderní pojetí? Milujeme dobré masoDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.ReceptyBarevná, sytá polévka. Připravte si poctivý ukrajinský boršč se smetanou a kopremTakhle chutná vítězný boršč. Zužitkujte podzimní úrodu brambor, řepy a zelí. ReceptyČočková polévka podle kuchaře Václava KoubyRecept z Lokálu, který potěší nejen na Nový rok! ReceptyPečený celer z Esky. S kváskovou krustou a hnědým máslemJak připravit jedno z legendárních jídel z karlínské Esky? ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.
Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaZvěřina v kuchyních: Jak ji připravují profesionálové?Jak se připravuje zvěřina v restauracích, kde se potkává tradice a moderní pojetí?
Milujeme dobré masoDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.
ReceptyBarevná, sytá polévka. Připravte si poctivý ukrajinský boršč se smetanou a kopremTakhle chutná vítězný boršč. Zužitkujte podzimní úrodu brambor, řepy a zelí.
ReceptyPečený celer z Esky. S kváskovou krustou a hnědým máslemJak připravit jedno z legendárních jídel z karlínské Esky?
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku? SurovinyCo dokáže fenykl? Tipy od bulvy po stonekVoní jako bylina a v kuchyni má spoustu využití. Jak zpracovat fenykl jinak než do salátu.SurovinyCo roste na téhle jabloni? O záchraně starých odrůdOvčí hubička, Jeptiška, Řehtáč soudkovitý, Bezručovo panenské, Přeloučský šišák, Zvonkové, Zapovězené... Reportáž přímo …caretcaret
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku?
SurovinyCo dokáže fenykl? Tipy od bulvy po stonekVoní jako bylina a v kuchyni má spoustu využití. Jak zpracovat fenykl jinak než do salátu.
SurovinyCo roste na téhle jabloni? O záchraně starých odrůdOvčí hubička, Jeptiška, Řehtáč soudkovitý, Bezručovo panenské, Přeloučský šišák, Zvonkové, Zapovězené... Reportáž přímo …
MMRecepty s masemRecept na karbanátky nakládané v octu s cibulíKarbanátky nakládané v octu podle receptu z Lokálu Pod Divadlem jsou ideální svačina k pivu nebo jen tak k čerstvému chlebu. NNInovace a výzkumVejce z farmy Štamberk a sýry z Bláta. Na návštěvě u dodavatelů restaurace ŠtanglPříběh za surovinami restaurace Štangl: Od regenerativního chovu slepic k sýru Vidlák z farmy Bláto. PPPivní průvodce10 pivních stylů, které hýbou světem i českými výčepyPivo už dávno není pouze hořká dvanáctka. Tohle jsou aktuální pivní trendy. Co se děje v gastruSlovinská šéfkuchařka Ana Roš podpořila sebevědomí české gastronomieAna Roš a Oldřich Sahajdák spojili síly při unikátní večeři na podporu spolku Nová česká. MMZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovébjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy na recepty i kombinace chutí. ReceptySladké pečeníGranola 4x jinak. Upečte si doma snídani na celý týdenRecepty a praktické tipy na přípravu domácí granoly. Gastro výletyV Paříži s šéfkuchařem: bary, bistra a obchody, které stojí za návštěvuHledáte kulinářské poklady Francie? Šéfkuchař Ambiente Daniel Juráš vám poradí, kam v Paříži zajít za jídlem, pitím i inspirací. PPPivní průvodceCo se děje v gastruDegustační rada rozhodla. Na čepu Pultu se objeví čtyři nové ležákyKteré ležáky ochutnáte v pivním baru Pult? Rozhodovala o nich degustační rada.
MMRecepty s masemRecept na karbanátky nakládané v octu s cibulíKarbanátky nakládané v octu podle receptu z Lokálu Pod Divadlem jsou ideální svačina k pivu nebo jen tak k čerstvému chlebu.
NNInovace a výzkumVejce z farmy Štamberk a sýry z Bláta. Na návštěvě u dodavatelů restaurace ŠtanglPříběh za surovinami restaurace Štangl: Od regenerativního chovu slepic k sýru Vidlák z farmy Bláto.
PPPivní průvodce10 pivních stylů, které hýbou světem i českými výčepyPivo už dávno není pouze hořká dvanáctka. Tohle jsou aktuální pivní trendy.
Co se děje v gastruSlovinská šéfkuchařka Ana Roš podpořila sebevědomí české gastronomieAna Roš a Oldřich Sahajdák spojili síly při unikátní večeři na podporu spolku Nová česká.
MMZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovébjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy na recepty i kombinace chutí.
ReceptySladké pečeníGranola 4x jinak. Upečte si doma snídani na celý týdenRecepty a praktické tipy na přípravu domácí granoly.
Gastro výletyV Paříži s šéfkuchařem: bary, bistra a obchody, které stojí za návštěvuHledáte kulinářské poklady Francie? Šéfkuchař Ambiente Daniel Juráš vám poradí, kam v Paříži zajít za jídlem, pitím i inspirací.
PPPivní průvodceCo se děje v gastruDegustační rada rozhodla. Na čepu Pultu se objeví čtyři nové ležákyKteré ležáky ochutnáte v pivním baru Pult? Rozhodovala o nich degustační rada.