Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuListopad v kuchyni: divočina, domácí zelí a první zabijačkyStředoevropská kuchyně
Milujeme dobré masoZe života řezníkůZabijačkový slovník: Jaký je rozdíl mezi jelitem a jitrnicí? A čemu se říká řeznický popcorn?Jak rozumět zabijačkové hantýrce?ReceptyRecept Lukáše Pohla: Jablko v županuKlasický (pod)zimní dezert, který vám možná kdysi dělala babička. Jak ho připravuje šéfcukrář Myšáka Lukáš Pohl?Milujeme dobré masoZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovéObjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy …Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežJak připravit svatomartinskou husu? Od výběru masa přes správné pečení po chutnou přílohuJak upéct husu, aby zůstala šťavnatá, ale zároveň se pyšnila křupavou zlatou kůrkou? Tady jsou tipy šéfkuchaře Martina …caretcaret
Milujeme dobré masoZe života řezníkůZabijačkový slovník: Jaký je rozdíl mezi jelitem a jitrnicí? A čemu se říká řeznický popcorn?Jak rozumět zabijačkové hantýrce?
ReceptyRecept Lukáše Pohla: Jablko v županuKlasický (pod)zimní dezert, který vám možná kdysi dělala babička. Jak ho připravuje šéfcukrář Myšáka Lukáš Pohl?
Milujeme dobré masoZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovéObjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy …
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežJak připravit svatomartinskou husu? Od výběru masa přes správné pečení po chutnou přílohuJak upéct husu, aby zůstala šťavnatá, ale zároveň se pyšnila křupavou zlatou kůrkou? Tady jsou tipy šéfkuchaře Martina …
ReceptySurovinyZelí jako zdravý základ jídelníčku. Víte, že byste ho měli jíst každý den?Proč je zelí tak prospěšné pro naše zdraví?SurovinyKysané zelí vs. kimchi: Jaký je rozdíl mezi českou a korejskou specialitou?Nahlédněte s námi do tajů kysaného zelí a kimchi. Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaTatarák, vývar, nebo roast deer? Zvěřinové tipy od kuchařů ze ZE MĚ projektuPodzim rovná se vrchol zvěřinové sezony. Tipy, jak zacházet s divočinou v kuchyni, jsme ulovili po boku myslivců i …SurovinyJak pracovat s mrkví? Brasírujte ji marinujte a sušte Fialová, žlutá, oranžová. Jak pestré dokáže být vaření s „obyčejnou“ mrkví? Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. SurovinyTrendy kapusta. Kam s ní?Druhy kapusty a nápady, jak s nimi naložit. ReceptyPesto ze špenátu a piniových semínek z restaurace Pizza NuovaPřipravte si oblíbené zelené pesto – potřebujete na to jen pár základních surovin.caretcaret
ReceptySurovinyZelí jako zdravý základ jídelníčku. Víte, že byste ho měli jíst každý den?Proč je zelí tak prospěšné pro naše zdraví?
SurovinyKysané zelí vs. kimchi: Jaký je rozdíl mezi českou a korejskou specialitou?Nahlédněte s námi do tajů kysaného zelí a kimchi.
Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaTatarák, vývar, nebo roast deer? Zvěřinové tipy od kuchařů ze ZE MĚ projektuPodzim rovná se vrchol zvěřinové sezony. Tipy, jak zacházet s divočinou v kuchyni, jsme ulovili po boku myslivců i …
SurovinyJak pracovat s mrkví? Brasírujte ji marinujte a sušte Fialová, žlutá, oranžová. Jak pestré dokáže být vaření s „obyčejnou“ mrkví?
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
ReceptyPesto ze špenátu a piniových semínek z restaurace Pizza NuovaPřipravte si oblíbené zelené pesto – potřebujete na to jen pár základních surovin.
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiJednohubky ze zabijačky. Připravte si chuťovky podle kuchařů z KantýnyPrdelačka, uzený jazyk a vepřová hlava jinakNadrobno z UMuVzděláváme seSeminář Ke kořenům: Jak probíhá tradiční zabijačka?Jak to chodí na tradiční vesnické zabijačce? Reportáž z kurzu Ke kořenům.Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiTradiční zabijačkové recepty: zkuste prdelačku, prejt i škvarkovku Snadné recepty na nejlepší zabijačkové pochoutky. Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiNejen zabijačková klasika. Připravte si tlačenku podle receptu z Našeho masaOcet, cibule a tlačenka – dokonalá trojka, která má místo na stole zaručené.Milujeme dobré masoZe života řezníkůŘezníci, pozor – štamgasti, pohov! Jak to vypadá na zabijáčkách v Lokálech? Varování: Následující řádky nejsou vhodné pro vegetariány a dietáře.Milujeme dobré masoVaření s masemVnitřnostiPrejt, prdelačka nebo jitrnice. Zabijačkové pochoutky, které musíte ochutnatOd mozečku po kopýtko!caretcaret
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiJednohubky ze zabijačky. Připravte si chuťovky podle kuchařů z KantýnyPrdelačka, uzený jazyk a vepřová hlava jinak
Nadrobno z UMuVzděláváme seSeminář Ke kořenům: Jak probíhá tradiční zabijačka?Jak to chodí na tradiční vesnické zabijačce? Reportáž z kurzu Ke kořenům.
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiTradiční zabijačkové recepty: zkuste prdelačku, prejt i škvarkovku Snadné recepty na nejlepší zabijačkové pochoutky.
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiNejen zabijačková klasika. Připravte si tlačenku podle receptu z Našeho masaOcet, cibule a tlačenka – dokonalá trojka, která má místo na stole zaručené.
Milujeme dobré masoZe života řezníkůŘezníci, pozor – štamgasti, pohov! Jak to vypadá na zabijáčkách v Lokálech? Varování: Následující řádky nejsou vhodné pro vegetariány a dietáře.
Milujeme dobré masoVaření s masemVnitřnostiPrejt, prdelačka nebo jitrnice. Zabijačkové pochoutky, které musíte ochutnatOd mozečku po kopýtko!
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežSvatomartinská husa? Zkuste tu se zelím a chlupatými knedlíky podle restaurace ČestrOslavme přicházející zimu husou, zelím a knedlíky! Recept vám posílají kuchaři z Čestru.Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežJak připravit svatomartinskou husu? Od výběru masa přes správné pečení po chutnou přílohuJak upéct husu, aby zůstala šťavnatá, ale zároveň se pyšnila křupavou zlatou kůrkou? Tady jsou tipy šéfkuchaře Martina …Milujeme dobré masoVaření s masemDrůbežSvatomartinskou husu nemusíte péct celou! Jak zpracovat jednotlivé partie?Máte chuť na husu, ale celou ji na jeden zátah nesníte? Šéfkuchař Martin Štangl poradí, jak svatomartinskou pečínku …ReceptyJak na dokonalé lokše? Zvládnou je i začátečníci!Recept na milovanou slovenskou přílohu – nejen ke svatomartinské huse! Co se děje v gastruSvatomartinské hody v Lokálu: k české kuchyni česká husaRok se s rokem sešel a opět nastal čas svatomartinských hus. Dozlatova upečených, s křupavou kůrčičkou a masem, co se …Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyDrůbežVelký husí speciál: Tipy, jak upéct husu doma, a recept na zelí i knedlíkyPřipravte se na svatomartinské hody. Jak upéct husu, uvařit knedlíky a zelí a upéct lokše podle Ambiente?Kam v PrazeKam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu? Vánoční obžerství už čeká za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít trénovat. Svatomartinské hody jsou skvělá příležitost!caretcaret
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežSvatomartinská husa? Zkuste tu se zelím a chlupatými knedlíky podle restaurace ČestrOslavme přicházející zimu husou, zelím a knedlíky! Recept vám posílají kuchaři z Čestru.
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežJak připravit svatomartinskou husu? Od výběru masa přes správné pečení po chutnou přílohuJak upéct husu, aby zůstala šťavnatá, ale zároveň se pyšnila křupavou zlatou kůrkou? Tady jsou tipy šéfkuchaře Martina …
Milujeme dobré masoVaření s masemDrůbežSvatomartinskou husu nemusíte péct celou! Jak zpracovat jednotlivé partie?Máte chuť na husu, ale celou ji na jeden zátah nesníte? Šéfkuchař Martin Štangl poradí, jak svatomartinskou pečínku …
ReceptyJak na dokonalé lokše? Zvládnou je i začátečníci!Recept na milovanou slovenskou přílohu – nejen ke svatomartinské huse!
Co se děje v gastruSvatomartinské hody v Lokálu: k české kuchyni česká husaRok se s rokem sešel a opět nastal čas svatomartinských hus. Dozlatova upečených, s křupavou kůrčičkou a masem, co se …
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyDrůbežVelký husí speciál: Tipy, jak upéct husu doma, a recept na zelí i knedlíkyPřipravte se na svatomartinské hody. Jak upéct husu, uvařit knedlíky a zelí a upéct lokše podle Ambiente?
Kam v PrazeKam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu? Vánoční obžerství už čeká za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít trénovat. Svatomartinské hody jsou skvělá příležitost!
ReceptyTeorie, tipy a trikyDokonalý vývar krok za krokem. Co do něj přidat a jak dlouho táhnout?Kuřecí i hovězí, tažený přes noc nebo jen několik hodin. Poradíme, jak připravit ten nejlepší vývar.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDvoudenní vývar z Čestru. Z hovězích kostí a se sušenou zeleninou Jak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!Milujeme dobré masoNealkoVaření s masemBarProč si dát ráno místo kávy horký vývar?Vývar do kelímku se vrací! Proč si ho dopřát ke snídani a co do něj zamíchat nejen po ránu?Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDrůbežZahřeje a zasytí. Připravte si dvojitý vývar z Café SavoyUvařte si doma vývar, který vás zvedne ze židle!Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemZáklad české kuchyně. Jak na poctivý hovězí vývar podle LokáluPolívka je grunt – a u vývaru to platí dvojnásob. Připravte si silný kuřecí nebo hovězí vývar podle tipů z kuchyní …ReceptyNa vývar neexistuje jediný správný receptVývar je vizitkou kuchaře. Jaký recept je ten váš a na co si dát pozor?Nadrobno z UMuInovace a výzkumKdyž voda rozhoduje. Jak její tvrdost ovlivňuje vývar? Každá voda se chová jinak – a ve vývaru to poznáte na první ochutnání.caretcaret
ReceptyTeorie, tipy a trikyDokonalý vývar krok za krokem. Co do něj přidat a jak dlouho táhnout?Kuřecí i hovězí, tažený přes noc nebo jen několik hodin. Poradíme, jak připravit ten nejlepší vývar.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDvoudenní vývar z Čestru. Z hovězích kostí a se sušenou zeleninou Jak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!
Milujeme dobré masoNealkoVaření s masemBarProč si dát ráno místo kávy horký vývar?Vývar do kelímku se vrací! Proč si ho dopřát ke snídani a co do něj zamíchat nejen po ránu?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDrůbežZahřeje a zasytí. Připravte si dvojitý vývar z Café SavoyUvařte si doma vývar, který vás zvedne ze židle!
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemZáklad české kuchyně. Jak na poctivý hovězí vývar podle LokáluPolívka je grunt – a u vývaru to platí dvojnásob. Připravte si silný kuřecí nebo hovězí vývar podle tipů z kuchyní …
ReceptyNa vývar neexistuje jediný správný receptVývar je vizitkou kuchaře. Jaký recept je ten váš a na co si dát pozor?
Nadrobno z UMuInovace a výzkumKdyž voda rozhoduje. Jak její tvrdost ovlivňuje vývar? Každá voda se chová jinak – a ve vývaru to poznáte na první ochutnání.
NNVzděláváme seStředoevropská kuchyněKe kořenům české kuchyně: Brambory od předkrmu po dezertObjevte, jak chutná česká tradice! Degustační menu „Ke kořenům“ vzdává hold bramborám – od polévky po dezert. ReceptySurovinyHistorie bramborového salátu a tipy, jak ho vylepšitJak moc odvážní jsou šéfkuchaři, když jde o český bramborový salát? A jaký je ten tradiční? MMRecepty s masemVnitřnostiHovězí srdce: jak s ním v kuchyni pracovat?Jak v kuchyni správně připravit srdce a kde ho v Ambiente ochutnat? Jednoduchý recept na srdce na slanině. ZákulisíIlustrátor Michal Bačák je novým autorem kapra pro AmbienteIlustrátor Michal Bačák vytvořil pro Ambiente kapra v invertované perokresbě. Inspirovala ho asijská poetika i kinetismus. Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem. MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut. Osobnosti gastronomieJak se za osm let proměnila Kuchyň? Rozhovor s šéfkuchařem Markem JanouchemŠéfkuchař Marek Janouch vede restauraci Kuchyň od prvního dne. Rozhovor o české kuchyni, hostech i posunu restaurace. ReceptyBrazilský dezert creme de papaya. Osvěžující, krémový a mezi hosty oblíbenýVanilková zmrzlina, čerstvá papája a crème de cassis – tři ingredience, jeden dokonalý dezert.
NNVzděláváme seStředoevropská kuchyněKe kořenům české kuchyně: Brambory od předkrmu po dezertObjevte, jak chutná česká tradice! Degustační menu „Ke kořenům“ vzdává hold bramborám – od polévky po dezert.
ReceptySurovinyHistorie bramborového salátu a tipy, jak ho vylepšitJak moc odvážní jsou šéfkuchaři, když jde o český bramborový salát? A jaký je ten tradiční?
MMRecepty s masemVnitřnostiHovězí srdce: jak s ním v kuchyni pracovat?Jak v kuchyni správně připravit srdce a kde ho v Ambiente ochutnat? Jednoduchý recept na srdce na slanině.
ZákulisíIlustrátor Michal Bačák je novým autorem kapra pro AmbienteIlustrátor Michal Bačák vytvořil pro Ambiente kapra v invertované perokresbě. Inspirovala ho asijská poetika i kinetismus.
Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem.
MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut.
Osobnosti gastronomieJak se za osm let proměnila Kuchyň? Rozhovor s šéfkuchařem Markem JanouchemŠéfkuchař Marek Janouch vede restauraci Kuchyň od prvního dne. Rozhovor o české kuchyni, hostech i posunu restaurace.
ReceptyBrazilský dezert creme de papaya. Osvěžující, krémový a mezi hosty oblíbenýVanilková zmrzlina, čerstvá papája a crème de cassis – tři ingredience, jeden dokonalý dezert.